Idén 200 éve, hogy Rómában először mutatták be Rossini A sevillai borbély című vígoperáját. Az évforduló tiszteletére augusztus 19-én a 25. Zempléni Fesztivál keretén belül a Tokaj Fesztiválkatlanban az Operaház szólistái újra előadták a darabot. A bemutatót hangulatos Gourmet party előzte meg, amit az Art Catering csapata készített, Bernáth József vezetésével.
A jubileumra tervezett tokaji előadást a fesztivál szervezői a MÜPÁ-val és az Operaház kiváló szólistáival együttműködve, Káel Csaba rendezesében vitte színpadra.
Minden idők legsikeresebb operája, A sevillai borbély, Rossinit világhírűvé tette, annak ellenére, hogy a kétszáz évvel ezelőtti bemutató számos szerencsétlen körülménynek köszönhetően végül látványos bukással ért véget. Amikor öt év múlva a darabot újra előadták Rómában, már egész Itáliában óriási sikert aratott. A sok humorral, gazdag jellemábrázolásokkal, és még több fordulattal tarkított, lebilincselő történet az olasz vígopera jellegzetes elemeire épít, ami már az első pillanattól kezdve a székéhez szegezi a nézőt.
Az előadást megelőzően az olasz konyha és az opera szerelmeseit egy nem mindennapi gourmet utazásra invitáltuk. Nem véletlenül, hiszen Rossini maga is nagy gourmand volt. A Gourmet party á la Rossini házigazdái Bernáth József mesterszakács és Hollerung Gábor karmester voltak. Bernáth József, az Art Catering kreatív séfjeként izgalmas, ugyanakkor könnyed olasz és spanyol fogásokat készített.
A menüsor hemzsegett az olyan különleges ételektől, mint a párolt borjú tonhalas majonézzel, vagy a gombás és pármai sonkás arancini. Az ételek tálalása egy Magyarországon még kevésbé ismert úgynevezett „bowl-food” formájában valósult meg, ami azt jelenti, hogy a fogások kézben tartható mélyebb eszközökben kerülnek a vendég elé, így egy fogáson belül akár több ízpárral is találkozhatunk. Az üde és kellemes ételekhez testes borokat párosítottak.
A Gourmet Party helyszínének megjelenését szintén az Art Catering csapata biztosította. A modern designreceptnek köszönhetően igazán elegáns és exkluzív környezetben hódolhattak az ízeknek az oda látogatók, az egyedi büféasztal mellett, magasított könyöklők és bárszékek lepték el a termet.