Gourmet utazásra invitált az ART Catering

Idén 200 éve, hogy Rómában először mutatták be Rossini A sevillai borbély című vígoperáját. Az évforduló tiszteletére augusztus 19-én a 25. Zempléni Fesztivál keretén belül a Tokaj Fesztiválkatlanban az Operaház szólistái újra előadták a darabot. A bemutatót hangulatos Gourmet party előzte meg, amit az Art Catering csapata készített, Bernáth József vezetésével.

A jubileumra tervezett tokaji előadást a fesztivál szervezői a MÜPÁ-val és az Operaház kiváló szólistáival együttműködve, Káel Csaba rendezesében vitte színpadra.

Minden idők legsikeresebb operája, A sevillai borbély, Rossinit világhírűvé tette, annak ellenére, hogy a kétszáz évvel ezelőtti bemutató számos szerencsétlen körülménynek köszönhetően végül látványos bukással ért véget. Amikor öt év múlva a darabot újra előadták Rómában, már egész Itáliában óriási sikert aratott. A sok humorral, gazdag jellemábrázolásokkal, és még több fordulattal tarkított,   lebilincselő történet az olasz vígopera jellegzetes elemeire épít, ami már az első pillanattól kezdve a székéhez szegezi a nézőt.

Az előadást megelőzően az olasz konyha és az opera szerelmeseit egy nem mindennapi gourmet utazásra invitáltuk. Nem véletlenül, hiszen Rossini maga is nagy gourmand volt. A Gourmet party á la Rossini házigazdái Bernáth József mesterszakács és Hollerung Gábor karmester voltak. Bernáth József, az Art Catering kreatív séfjeként izgalmas, ugyanakkor könnyed olasz és spanyol fogásokat készített.

catering, art catering, budapest catering, catering budapest, rendezvényszervezés, bowl-food, gasztronómia

A menüsor hemzsegett az olyan különleges ételektől, mint a párolt borjú tonhalas majonézzel, vagy a gombás és pármai sonkás arancini.  Az ételek tálalása egy Magyarországon még kevésbé ismert úgynevezett „bowl-food” formájában valósult meg, ami azt jelenti, hogy a fogások kézben tartható mélyebb eszközökben kerülnek a vendég elé, így egy fogáson belül akár több ízpárral is találkozhatunk. Az üde és kellemes ételekhez testes borokat párosítottak.

catering, budapest catering, catering budapest, art catering, rendezvényszervezés, bowl-food, gasztronómia

A Gourmet Party helyszínének megjelenését szintén az Art Catering csapata biztosította. A modern designreceptnek köszönhetően igazán elegáns és exkluzív környezetben hódolhattak az ízeknek az oda látogatók, az egyedi büféasztal mellett, magasított könyöklők és bárszékek lepték el a termet.